H Vissermannen in opleiding met op de achtergrond de VLI 27 tijdens het intuigen. Links Pieter Meulmeester (zoon van Jordy Meulmeester, ex-ARM 15) en Pieter de Nooijer (zoon van schipper Pieter de Nooijer, VLI 27). (Foto’s: Kees van Dijke)
H Vissermannen in opleiding met op de achtergrond de VLI 27 tijdens het intuigen. Links Pieter Meulmeester (zoon van Jordy Meulmeester, ex-ARM 15) en Pieter de Nooijer (zoon van schipper Pieter de Nooijer, VLI 27). (Foto’s: Kees van Dijke) Kees van Dijke

VLI 27 voorzien van nettenrol

Algemeen

VLISSINGEN - De Eurokotter VLI 27 ‘Jeanet Maartje’ van Vof P.&P. de Nooijer is bij Padmos in Bruinisse voorzien van een nettenrol. De gebruikte nettenrol is afkomstig van de gesaneerde ZK 87. Schipper Pieter de Nooijer en zijn bemanning stoomden vrijdag 12 april vanuit Bruinisse naar Vlissingen nadat de nettenrol naar tevredenheid was geïnstalleerd. Tijdens het werfbezoek werd in samenwerking met Scheepswerf Van Duivendijk ook aan beide zijden drie meter van de boeien vernieuwd en er werden nieuwe giekscharnieren aangebracht.

Begin vorige week werden in de thuishaven eerst de garnalentuigen ingeschoren waarna na de storm op dinsdagavond noord-in werd gestoomd om boven de eilanden achter de garnalen te gaan. De garnalenvangst van anderhalve dag ging per as vanuit Den Helder naar Harlingen en daar over de zeef. De bijvis ging naar Urk. De VLI 27 verbleef het weekeind in Den Helder. 

Maandagavond concludeerde De Nooijer dat het boven Vlieland ‘niet druk was’ met de vangstresultaten. Zolang er garnalen voor mooie prijzen te vangen zijn gaan de mannen van de VLI 27 daarmee door en anders schakelen ze over op een visje. 

De bedoeling is om in het najaar en wintermaanden met de borden op inktvis te gaan vissen.